HTML

Maradj velünk Tapolca Baráti Kör

2008. december 7-én ismét népszavazás lesz, ahol Miskolctapolca jövőjéről kell felelősen dönteni, nevezetesen arról, hogy Miskolctapolca leváljon-e Miskolcról vagy sem.

Friss topikok

  • László: Megtudtam,hogy ide nem a helyi járat fog jönni hanem a sárgabusz!!!!Ehez mit szólnak???Ezt az Mv... (2008.12.11. 13:05) Meghívó
  • Annie: Én se értem, mire jó ez nekik... annyira vonzó lehetőség, hogy sárgabusszal járhatnak? :D (2008.12.06. 14:00) A barlangfürdő soha nem lesz "Tapolcafürdő" tulajdona!
  • Maradj velünk Tapolca Baráti Kör: Minidiktatúra avagy Leválását Előkészítő Bizottság A rendszerváltás szégyene a bizottság által ren... (2008.11.25. 10:51) Miért lenne jobb egyedül?
  • Balu: Ki a túró ez a Vanyó???!!! És milyen alapon ír alá a miskolctapolcaiak nevében???!!! Én spec nem... (2008.11.14. 21:38) Ki ismeri Vanyót?
  • Camina: Sajnos én nem szavazhatok, pedig mint tapolcai vállalkozót közvetlenül érintenek a helyi események... (2008.11.11. 19:20) Nem értem

Archívum

Nem értem

2008.11.06. 12:08 :: Maradj velünk Tapolca Baráti Kör

Érdekes, hogy a globalizáció korában, amikor mindenki azon van, hogy és kikkel foghat össze, hogy közösen tudjanak előre lépni, akkor néhányak a szétválást, a szakítást gondolja a jövő zálogának.
Azt hiszem mindenkinek van a környezetében elvált család, nézzünk meg az elvált feleket, mentálisan és anyagilag is sérül, hátrányos helyzetbe kerülnek az egybe maradtakkal szemben és általában csak egy újabb egyesülés egy újabb kapcsolat jelenti a kiutat a válságból.
Milyen érdekeket képviselhet az, aki az elválás mellett érvel, a szakítás mellett kardoskodik? Miért gondolják azt egyesek, hogy egy település szétválása bárkinek is kedvező lehet?
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjvelunktapolca.blog.hu/api/trackback/id/tr44753671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

péter 2008.11.06. 14:13:12

Kedves Miskolciak és Miskolctapolcaiak!

Meg tecccetttek őrülni!

Végre van egy város Magyarországon, amelyik folyamtosan erősödik. Ti meg itt válásról beszéltek.
Én ugyan egy pesti outsider vagyok, de sajnálnám ha hülye emberek öncélú akcióvájá válna ez az ügy.
Őszintén attól félek, hogy a Miskolctapolcaiak éppen olyan lusták, mint én vagyok és nem fognak elmenni NEM-mel szavazni.
Így azok a karrieristák, akik Tapolca falu elszakadását akarják meg szorgalmasan elmennek. Így még a végén pár száz szavazattal tönkretesznek egy olyan jó helyet, mint Miskolc, meg Miskolctapolca.
Remélem nem így lesz.
Apropó: pestiként lehetek én is Miskolctapolca barátja???? (minden évben legelább egy jétvégét ott vagyunk a családdal)

vlali 2008.11.08. 18:16:13

Nem szeretném, ha Tapolca többé nem Miskolc részeként létezne tovább. Nyilvánvaló önzés mondatja velem, mivel miskolci vagyok, a város más részén élek (bár annak idején ott is néztünk telket, de már csak "nagyon panorámásak" voltak). Ugyanakkor értem (azt hiszem) a tapolcaiak szándékait is, mégsem a leválást látom megoldásnak. Miskolc részéről egyértelműen nagyobb odafigyelést, támogatást, beruházásokat igényel a városrész, ez a városvezetés felelőssége! Nem hiszem, hogy bármi újat tudnék mondani Tapolcáról, de számomra egyértelmű, hogy Lillafüreddel, Diósgyőrrel (és a Bükkel) együtt Miskolc kirakata kell, hogy legyen.
Már régóta nem igaz, hogy Miskolc iparváros - az ipar, legalábbis annak a "nehéz" része gyakorlatilag megszűnt. Másra kell a városnak koncentrálnia. A magam részéről, nem elfogulatlanul (de ezt az elfogultságot bátran vállalom), úgy vélem, hogy nem sok olyan természeti adottsággal megáldott város van Magyarországon, mint Miskolc. Ezek egyike Tapolca - na hagyjuk elveszni!

Camina 2008.11.11. 19:20:30

Sajnos én nem szavazhatok, pedig mint tapolcai vállalkozót közvetlenül érintenek a helyi események.
Ha megkérdeznének, Miskolc mellett voksolnék.
De azért azt szeretném megkérdezni például, hogy Tapolca hol és hogyan jelenik meg Miskolc turisztikai tervei között?
Az jó, hogy van egy diósgyőri várunk és Lillafüredünk is. Tapolcánk mintha nem is lenne...
Talán jobban kellene menedzselni a városrészt, nem elfelejteni értékeit és vonzerejét (ami sajnos egyre fakul) és megtenni a szükséges intézkedéseket, hogy újra virágozzon - Miskolc dicsőségére, a helyiek és a látogatók örömére.

Jobb későn, mint soha - fogjunk hát bele minél hamarabb!

süti beállítások módosítása