HTML

Maradj velünk Tapolca Baráti Kör

2008. december 7-én ismét népszavazás lesz, ahol Miskolctapolca jövőjéről kell felelősen dönteni, nevezetesen arról, hogy Miskolctapolca leváljon-e Miskolcról vagy sem.

Friss topikok

  • László: Megtudtam,hogy ide nem a helyi járat fog jönni hanem a sárgabusz!!!!Ehez mit szólnak???Ezt az Mv... (2008.12.11. 13:05) Meghívó
  • Annie: Én se értem, mire jó ez nekik... annyira vonzó lehetőség, hogy sárgabusszal járhatnak? :D (2008.12.06. 14:00) A barlangfürdő soha nem lesz "Tapolcafürdő" tulajdona!
  • Maradj velünk Tapolca Baráti Kör: Minidiktatúra avagy Leválását Előkészítő Bizottság A rendszerváltás szégyene a bizottság által ren... (2008.11.25. 10:51) Miért lenne jobb egyedül?
  • Balu: Ki a túró ez a Vanyó???!!! És milyen alapon ír alá a miskolctapolcaiak nevében???!!! Én spec nem... (2008.11.14. 21:38) Ki ismeri Vanyót?
  • Camina: Sajnos én nem szavazhatok, pedig mint tapolcai vállalkozót közvetlenül érintenek a helyi események... (2008.11.11. 19:20) Nem értem

Archívum

Kérdések a leválást kezdeményezőknek

2008.11.25. 10:53 :: Maradj velünk Tapolca Baráti Kör

Tapolcai polgárként aggódom azért, hogy városrészünk „kezdeményezői" eléggé körültekintőek voltak-e a várostól történő leválás kérdésében.

Csak apró nüánszként említem meg azt a tényt, hogy Alkotmánybíróságunk az egészségügy privatizációja témájában való népszavazásra nemet mondott. Bölcs döntés, ugyanis amiről nincs törvény, az ellen szavazni, logikailag a demokrácia gúzsbakötését jelenti.

Egy ízben már csődöt mondott a leválási kezdeményezés, de a makacsul kitartóknak nem számít ez semmit, újfent aláírást gyűjtöttek –természetesen demokratikus módon-, és a törvényes feltételnek eleget téve a helyi választási bizottság ki is tűzte a választást, amiről már értesítést is kaptunk a városi önkormányzattól. Nem akarok az óberokos szerepében tetszelegni, de néhány kérdésem lenne azok felé, akik kezdeményezik a leválást. Megjegyezve azt, hogy az integráció, és nem a dezintegráció a racionális költséggazdálkodás egyik alapvető módszere.

1. A jelenlegi helyzetben is úgy ítélik meg, hogy életképes lenne egy helyi önkormányzat? (Gödöllő polgármestere mondta, aki az önkormányzatok képviseleti testületének feje, hogy 1600 kis önkormányzat áll az ellehetetlenülés előtt.)

2.Milyen bevételekkel rendelkezne az új község, ha leválna?

3.Milyen szakmai közszolgáltatást tudna biztosítani a felálló testület,

4.Mennyi lenne a választottak tiszteletdíja?

5.Tisztában vannak-e azzal, hogy Tapolcán nagyon sok olyan ember él, tartózkodik, naponta kijár az év nagy részében, aki nem szavazhat?

6.Megoldott lenne a városi buszközlekedés Tapolcára?

7.Az óvoda és iskola változatlan színvonalú működtetésére biztosítékot tudnak nyújtani?

8.Egy éven belül megoldják a Tapolca központjában lévő egykori strand és környezetének szégyenteljes állapotát úgy, hogy a park olyan állapotban maradjon amilyen?

9.Tisztázva vannak-e az egykori strand területének, az azt övező környéknek tulajdonviszonyai? Megvan-e az elképzelés egy esetleges kisebb területen lévő és olcsóbb strand létrehozására? Az ehhez szükséges anyagi háttér durva becslés szerint mennyibe kerülne?

10.A közüzemi szolgáltatókkal való szerződéstervezetek készen vannak-e? Folytak-e előtárgyalások ebben a kérdésben a folyamatos ellátás és ár kérdésében?

11.Az egészségügyi ellátás változatlan szinten marad? Melyik kórházhoz fogunk tartozni? Városihoz, vagy megyeihez?

12.Hol húzódnak majd az elképzelt község határai?

13.Melyik bank lenne a számlavezető, milyen hitelfeltételek mellett, és főleg mi lenne az önkormányzati működéshez elengedhetetlen hitelnek a fedezete? Ha pedig nem számolnak hitellel, akkor meddig tudják biztosítani a hitelmentességet?

14.Tud-e majd az önkormányzat a jelenlegi rendszerben fontos szerepet betöltő állami és EU-s támogatásokhoz az eddigi mértéknek megfelelően a pályázók önerején kívül hozzájárulni?

15.Becslés szerint mennyibe kerülne a nem éppen jó állapotban lévő utak felújítása?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjvelunktapolca.blog.hu/api/trackback/id/tr24787373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása